1. Připravte si těsto na palačinky. Promíchávejte v robotu mléko s vejci a postupně přisypávejte mouky a sůl. Nakonec přidejte kůru z citronu a vyšlehejte. Těsto nechte v chladu odpočinout alespoň 30 minut.
2. Poté potřete pánev olejem a smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova. Nechte je na kuchyňské desce vychladnout.
3. Špenátové listy spařte vroucí vodou, vymačkejte přebytečnou vodu a nasekejte. Na pánvi orestujte na oleji nasekanou jarní cibulku spolu se špenátem. Přidejte sůl, pepř, sušený česnek, vmíchejte žervé a vejce.
4. Špenátovou směs rozdělte na palačinky. Zarolujte je a vyskládejte do olejem vymazané formy. Troubu předehřejte na 180°C.
5. Na zapékání vyšlehejte vejce s mlékem, osolte, opepřete a zalijte palačinky ve formě. Navrch nastrouhejte parmazán a ozdobte tymiánem. Pečte dozlatova, asi 30 minut. A pak, teplé, podávejte.
TIP:
zapékají s tlačenkou, což ocení hlavně tatínci!