Hráškovo-špenátový krém
4 porce
Ingredience:
1. Oloupejte a nadrobno nasekejte obě šalotky. Orestujte je v hrnci s olivovým olejem. Přidejte špenát a nechte povolit. Pokud je potřeba, podlijte troškou vody. Duste takto 5 minut.
2. Poté přisypte hrášek, orestujte spolu se šalotkou a špenátem. Zalijte vývarem, přidejte sušené oregano, majoránku a česnek. Zlehka opepřete, ale ještě nesolte!
3. Vařte zeleninu 5 minut. Poté ji odstavte, část hrášku si dejte stranou, zbytek
v hrnci rozmixujte v krém. Dochuťte smetanou a solí. Krátce ještě prohřejte.
4. Rozdělte polévku na talíře, misky nebo do hrnků a podávejte s nasucho opečenými krutóny.
a já mám naopak tu zkušenost, že hrášek a špenát mi holky vždycky sní. A pokud zrovna není čerstvý, pak mražený je také zdravý!