Rychlá krémová polévka k večeři

Rychlá krémová polévka k večeři

Využijte domácího vývaru a zeleniny, kterou máte vždycky v mrazáku. Sladký hrášek je vděčný a dětmi milovaný. A polévku pak můžete podávat třeba v hrnku. Bude to pro ně hravá změna.  
Hráškovo-špenátový krém

4 porce
Doba přípravy: 20 minut 
Ingredience:
2 šalotky1 lžíce olivového oleje200 g mraženého listového špenátu200 g mraženého hrášku1,2 l kuřecího vývaru 1 lžíce sušeného oregana1 lžíce sušené majoránky1 lžička sušeného česnekušpetka pepřesmetana na vaření (nemusí být)sůl na dochuceníkrutóny z toastového chleba  Postup:
1. Oloupejte a nadrobno nasekejte obě šalotky. Orestujte je v hrnci s olivovým olejem. Přidejte špenát a nechte povolit. Pokud je potřeba, podlijte troškou vody. Duste takto 5 minut.

2. Poté přisypte hrášek, orestujte spolu se šalotkou a špenátem. Zalijte vývarem, přidejte sušené oregano, majoránku a česnek. Zlehka opepřete, ale ještě nesolte!

3. Vařte zeleninu 5 minut. Poté ji odstavte, část hrášku si dejte stranou, zbytek
v hrnci rozmixujte v krém. Dochuťte smetanou a solí. Krátce ještě prohřejte.

4. Rozdělte polévku na talíře, misky nebo do hrnků a podávejte s nasucho opečenými krutóny.
 TIP:Říká se, že děti instinktivně odmítají zelené jídlo. Prý je to historicky dané, jako ochrana před snědením něčeho jedovatého. Jenže doba pravěku už je za námi
a já mám naopak tu zkušenost, že hrášek a špenát mi holky vždycky sní. A pokud zrovna není čerstvý, pak mražený je také zdravý!
 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *