Jablečný crumble s ořechy a sušeným ovocem

Jablečný crumble s ořechy a sušeným ovocem

 Zbylo vám po Vánocích sušené ovoce a ořechy? A máte doma nějaké ovesné vločky? Tak pojďte na to: připravte dětem crumble jako sladkou a zároveň zdravou svačinu. A nezapomeňte si dát taky! Jablečný crumble
 
4 porceDoba přípravy: 45 minut
 
 Ingredience:
2 velká jablka
2 hrsti sušených švestek1 hrst rozinek1 lžíce třtinového cukrušpetka mleté skořice120 g ovesných vloček (jemně mletých)50 g namletých vlašských ořechůšpetka soli100 g studeného másla + na vymazání formy1 lžíce šťávy z citrónu1 lžíce medu2 lžíce bílého jogurtu
 
Postup:
1. Omytá jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. V míse je smíchejte s překrájenými švestkami a celými rozinkami, které jste předtím spařili horkou vodou. Přidejte 1 lžíci třtinového cukru a trošku mleté skořice. Zlehka promíchejte. Troubu nechte předehřívat na 200 °C.

2. Připravte si „drobenku“ na crumble. V míse smíchejte ovesné vločky s namletými ořechy a solí. Přidejte na menší kousky nakrájené máslo, šťávu citronu a med. Propracujte prsty nebo vidličkou. Nakonec do ní zlehka zapracujte bílý jogurt.
3. Čtyři malé zapékací formičky (nebo klidně i jednu velkou, rodinnou) vymažte máslem. Dejte do nich směs jablek, cukru a skořice. Navrch rozdělte drobenku. Vložte do trouby a pečte dozlatova, asi 20 minut. A pozor, crumble je nejlepší podávat ještě teplý! 
 
 Tip:Zajímá vás, jak je to se sladkými návyky u dětí? Přečtěte si některý z našich rozhovorů. Jak to se sladkým uhrát co nejlépe, nám radily výživová poradkyně Adela Skoupá z týmu Petra Havlíčka i MUDr. Kateřina Cajthamlová!  

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *