2 velká jablka
1. Omytá jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. V míse je smíchejte s překrájenými švestkami a celými rozinkami, které jste předtím spařili horkou vodou. Přidejte 1 lžíci třtinového cukru a trošku mleté skořice. Zlehka promíchejte. Troubu nechte předehřívat na 200 °C.
2. Připravte si „drobenku“ na crumble. V míse smíchejte ovesné vločky s namletými ořechy a solí. Přidejte na menší kousky nakrájené máslo, šťávu citronu a med. Propracujte prsty nebo vidličkou. Nakonec do ní zlehka zapracujte bílý jogurt.
3. Čtyři malé zapékací formičky (nebo klidně i jednu velkou, rodinnou) vymažte máslem. Dejte do nich směs jablek, cukru a skořice. Navrch rozdělte drobenku. Vložte do trouby a pečte dozlatova, asi 20 minut. A pozor, crumble je nejlepší podávat ještě teplý!