Není snad nic lepšího než klasická krupicová kaše s Grankem, skořicí a máslem. Pamatujete si na ni z dětství? Zkuste ji připravit o víkendu i pro své děti, uvařte k tomu „bílou“ kávu a podávejte snídani na zahradě nebo v posteli.
Krupicová kaše s ovocem
4 porceDoba přípravy: 10 minut
Ingredience:
1 l mlékaasi 12 lžic dětské krupičkyšpetka soli1 lžíce máslakakao Granko na posypánímletá skořice na posypáníčerstvé ovoce (jahody a třešně)
Postup:
1. Do hrnce nalijte mléko. Přidejte krupičku, špetku soli a přiveďte k varu. Pak hned stáhněte teplotu na polovinu a za neustálého míchání vařte do zhoustnutí, trvá to asi 5 minut. Ke konci vmíchejte a nechte rozpustit máslo.
2. Kaši přendejte do misek, posypte kakaem a mletou skořicí. Ozdobte čerstvým sezonním ovocem a podávejte.
TIP:Krupicovou kaši připravíte i se sójovým nebo rýžovým mlékem, pokud vaše děti nemohou laktózu. Krupici zase snadno nahradí i bezlepkové pohankové nebo rýžové vločky. A když ji budou chtít děti dosladit, hodí se třeba rýžový, případně agáve sirup.