Není nic snadnějšího než smíchat různé druhy vloček, semínek, ořechů, sušeného ovoce, přidat med a máslo, provonět kořením, orestovat a upéct. Granola (nebo také základ na müsli) je tu! Ať už si ji dáte ráno k snídani, nebo ji zabalíte sobě či dětem k svačině, nezbude… Domácí granola 4 porceDoba přípravy: 40 minut + chlazení Ingredience:
100 g ovesných vloček100 g rýžových vloček40 g dýňových semínek40 g slunečnicových semínek60 g kokosušpetka mleté skořice40 g másla1 lžíce medu1 lžička třtinového cukru (nebo dle chuti)2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
Postup:
1. Odvažte si suché suroviny do jedné mísy. Trošku je v mixéru nasekejte. V pánvi rozehřejte máslo s medem a cukrem. Přidejte na pánev suché ingredience na granolu, vlijte šťávu z pomeranče, promíchejte, ať se vše spojí.
2. Předehřejte si troubu na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj
rozprostřete směs z pánve. Pečte dozlatova, dokřupava, asi 20 minut. Sem tam během pečení promíchejte. Nechte vychladnout a pak si užijte skvělé zdravé křupání!
TIP:Granolu můžete samozřejmě také uskladnit: na suchém a temném místě. Vhodná je uzavíratelná a dobře těsnící sklenice. Pak podávejte ideálně s bílým jogurtem nebo tvarohem, přidejte čerstvé nebo sušené ovoce a ořechy.