Pokud se vám v mrazicím boxu schovává ještě loňská úroda třešní nebo třeba malin či jahod, pojďte je právě teď, o Valentýnu, vyndat a proměnit v nadýchaný koláč plný lásky. Je to bleskovka a díky „hrnkové“ verzi zvládnou recept připravit
i vaše děti…
Jogurtová bublanina s třešněmi
1 plechDoba přípravy: 40 minut
Ingredience:
2 vejce1 hrnek třtinového cukru1 menší banán2 bílé jogurty (po 150 g)2 hrnky jemně namleté špaldové mouky + na vysypání plechu1 prášek do pečiva bez fosfátů½ hrnku řepkového oleje + na vymazání plechumražené třešněmoučkový cukr na posypání
Postup:
1. Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte na menší kousky nakrájený banán a bílé jogurty. Utřete. Poté vmíchejte postupně mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka zapracujte olej.
2. Troubu nechte předehřívat na 180 °C. Plech si vymažte olejem a vysypte moukou. Rovnoměrně rozprostřete těsto po celé ploše a navrch rozdělte mražené třešně, respektive jejich poloviny slupkou dolů.
3. Bublaninu pečte dozlatova, asi 25 minut. Vyndejte ji a nechte na mřížce vychladnout. Poté posypte moučkovým cukrem a nakrájejte.
TIP:Mražené ovoce je zázrak. Hodí se po celou zimu! Skvělé jsou třešně, rybíz, maliny, borůvky, jahody i meruňky. Vydrží vám v mrazáku 8 až 12 měsíců – tedy pokud je tam tak dlouho vydržíte mít vy. My většinou ne:-)