Nestyďte se za to, že jednou za čas uděláte něco z „pytlíku“. Třeba taková celozrnná pizza není vůbec k zahození. Jde totiž hlavně o to, z jakých surovin „polotovar“ je a jaké budou vaše finální ingredience. Ideální jsou pochopitelně
ty v kvalitě BIO a zaručeně čerstvé!
Celozrnná pizza se šunkou
2 pizzyDoba přípravy: 30 minut
Ingredience:
1 balení (250 g) celozrnného těsta na pizzu (BIO Amylon) 100 ml vody50 ml olivového oleje + olej na pánev1 malá cibule2 stroužky česneku400 g rajčata celá sterilovaná BIO (pevný podíl 240 g)100 g medové šunky nebo šunky Prosciutto crudo100 g mozzarellybazalkasůl a pepř
Postup: 1. Sypkou směs přesypte do větší mísy, přidejte 100 ml vody, 50 ml olivového oleje a vypracujte těsto. Nechte ho 5 minut odpočinout. Mezitím na pánvi na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte loupaná rajčata, bazalku a nechte zredukovat tekutinu. 2. Těsto na pizzu přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Vypracujte větší kruh. Ten potřete rajčatovým sugem z pánve. Navrch rozložte medovou šunku nebo prosciutto a plátky mozzarelly. Obě pizzy pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 15 minut. Hotové je ozdobte lístky bazalky a můžete ještě zakapat olivovým olejem.
TIP:U nás doma patří mezi nejoblíbenější šunková pizza. Když vybíráte uzeniny, myslete na to, aby měly v sobě co nejvyšší podíl masa. Pro děti jsou vhodné dušené šunky, my dospělí zase oceníme pečenou nebo sušenou šunku. Za recept děkujeme www.slepicarna-blog.cz