Letní meruňkový koláč s drobenkou, který se vždycky povede

Letní meruňkový koláč s drobenkou, který se vždycky povede

Odměřovali jste někdy koláč na polévkové lžíce? Je to snadné a zvládnou to i vaše děti. A u receptu, jakým je například tento koláč, se nemusíte bát, že se nepovede. Meruňky, sladké těsto a drobenka dohromady vykouzlí tu správnou letní atmosféru. A až dojdou meruňky, zkuste rybíz, lesní ovoce, broskve, švestky
nebo jablka!
  Meruňkový koláč s drobenkou
 
Na 1 plechDoba přípravy: 60 minut
 
 Ingredience:
 
20 lžic polohrubé mouky + na vysypání plechu12-14 lžic třtinového moučkového cukru (podle sladkosti meruněk)1 prášek do pečiva bez fosfátů4 vejce10 lžic oleje + na vymazání plechu10 lžic mlékakůra z bio citrónumeruňky3 lžíce másla na drobenku4 lžíce třtinového cukru na drobenku1 lžička mleté skořice na drobenku5 lžic polohrubé mouky na drobenku
 
 Postup:
1. Suché ingredience, jako je mouka, cukr a prášek do pečiva, dejte do mísy od robota. Promíchejte. Poté postupně přidávejte vejce, olej, mléko a kůru z citrónu. Opět promíchejte.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Hlubší plech vymažte olejem a vysypte moukou. Meruňky rozpulte, odstraňte z nich pecky a nakrájejte ještě na čtvrtiny. Těsto nalijte na plech, rozdělte na něj meruňky.

3. Připravte si drobenku. Smíchejte prsty máslo s cukrem, skořicí a moukou. Prsty rozdrobte, pokud se vám lepí, pak můžete přidat ještě trošku mouky. Drobenku rovnoměrně rozdělte na koláč.

4. Koláč pečte dozlatova, asi 40 minut. Že je hotový, poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, zůstane po vytažení suchá. Upečený koláč nechte na mřížce vychladnout, nakrájejte a podávejte.
 
TIP:
Zkuste do drobenky přidat i ovesné či jiné vločky nebo třeba nasekané ořechy či namleté mandle. Stačí jen ubrat na mouce.    

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *