Ingredience:
1. Vodu ve velkém hrnci na špagety přiveďte k varu. Mezitím nakrájejte pancettu na kostičky, šalotky oloupejte a nadrobno nasekejte. Orestujte oboje na pánvi s olivovým olejem. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Nakonec nezapomeňte rozpůlená cherry rajčátka. Restujte do měkka, asi 5 minut. Podle potřeby podlijte troškou vody.
2. Špagety dejte vařit dle návodu do lehce osolené vody s troškou olivového oleje, ideálně na skus (al dente). Do pánve přidejte rajčatové sugo, dochuťte solí
a pepřem. Duste dalších 5 minut, a případně podlijte vodou z těstovin. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku. Pár lístků si můžete nechat na ozdobu. Odstavte.
3. Špagety slijte, rozdělte na talíře. Ozdobte rajčatovou omáčkou se zeleninou, přidejte parmazán a lístky bazalky. Podávejte.