Rychlá večeře: Špagety s pancettou, cuketou a rajčatovým sugem

Rychlá večeře: Špagety s pancettou, cuketou a rajčatovým sugem

Moje holky odjakživa milují špagety, ideálně s rajčatovou omáčkou. Ne s kečupem, ale pěkně s rajčátky a poctivým sugem. Když navíc přidáte zeleninu, jako je cuketa a paprika, bude jídlo ještě barevnější a chuťově výraznější. Pamatujte, co se v dětství naučí…  Špagety s rajčatovou omáčkou
 
4 porceDoba přípravy: 30 minut
Ingredience:
 
100 g pancetty vcelku2 šalotkyolivový olej1 malá cuketa1 žlutá paprika250 g cherry rajčátek500 g rajčatového sugasůl a pepřbazalkaparmazán500 g špaget Postup:
1. Vodu ve velkém hrnci na špagety přiveďte k varu. Mezitím nakrájejte pancettu na kostičky, šalotky oloupejte a nadrobno nasekejte. Orestujte oboje na pánvi s olivovým olejem. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu  a papriku. Nakonec nezapomeňte rozpůlená cherry rajčátka. Restujte do měkka, asi 5 minut. Podle potřeby podlijte troškou vody.

2. Špagety dejte vařit dle návodu do lehce osolené vody s troškou olivového oleje, ideálně na skus (al dente). Do pánve přidejte rajčatové sugo,  dochuťte solí
a pepřem. Duste dalších 5 minut, a případně podlijte vodou z těstovin. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku. Pár lístků si můžete nechat na ozdobu. Odstavte.

3. Špagety slijte, rozdělte na talíře. Ozdobte rajčatovou omáčkou se zeleninou, přidejte parmazán a lístky bazalky. Podávejte.
 
TIP:Nechce se vám kupovat rajčatové sugo? Připravíte si ho jednoduše i doma. Zkuste to podle receptu ze Slepičárny!   

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *