Párty na Den dětí? Potřebujete jahodové nanuky!

Párty na Den dětí? Potřebujete jahodové nanuky!

Když je vedro a děti slaví, pak je načase vyzbrojit se domácími nanuky.
Ty u nás vždycky fungují. Tak je připravuju ve velkém. Žádných šest nanuků, rovnou osmnáct! Vyzbrojte se dostatečným množstvím formiček i vy, léto už
přece klepe na dveře (i podle kalendáře)!
 
Jahodové nanuky s jogurtem
 asi 18 nanukůDoba přípravy: 20 minut + chlazení minimálně 8 hodin .
Ingredience:
 
1 kg čerstvých jahod1 menší banán4 lžíce agáve sirupu300 g smetanového/krémového bílého jogurtukapka citrónové šťávy 
Postup:

1. Omyjte všechny jahody a zbavte je stopek. Přendejte je do mixéru, přidejte banán a agáve sirup.  Rozmixujte. Nakonec vmíchejte jogurt a šťávu z citrónu. Nanuky díky ní zůstanou pěkně červené. 

2. Vše rozmixujte a přelijte do tvořítek na nanuky. Uzavřete úchytkou a dejte do mrazáku ztuhnout alespoň na 8 hodin, ideálně ale na 12 hodin. Pak postupně vyndávejte a dávejte dětem (i sobě) jako zdravější svačinku nebo osvěžení při oslavě na Den dětí.
 TIP:Čím je ovoce sladší, tím méně musíte sladit. Tohle znáte. Prostě přidejte zralý banán, zralé mango nebo sázejte na ty opravdu české jahody, které voní a jsou neskutečně sladké. Pokud je to ale opravdu potřeba, vynechávejte cukr: nanuky jsou pak po zmrznutí tvrdé. Jakýkoliv sirup je mnohem lepší.        

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *