Miluju snídaňové kaše. Jsou snadné, rychlé a opravdu zasytí. Zvlášť, když vás ten den čeká náročný program. Čím dřív si na ně zvyknou i díti, tím lépe pro ně. Hlavně malí sportovci to pak jednou velmi ocení. Zkuste s námi variantu bez mléka a přidejte sezonní nebo mražené či lyofilizované (mrazem sušené) ovoce.
A nebraňte se ani ořechům nebo kvalitní čokoládě!
Ovesná kaše s ovocem
4 porceDoba přípravy: 15 minut
Ingredience:
1 hrnek ovesných vloček2 hrnky vody1 jablko1 lžička mleté skořice1 lžíce medu + na zakapání1 banán2 hrsti hroznového vína1 hrst malin (můžou být i mražené nebo mrazem sušené)
Postup:
1. Ovesné vločky odměřte do hrnce. Zalijte je dvěma hrnky vody. Přidejte skořici, na kostičky nakrájená jablka i se slupkou a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu
o polovinu a za stálého míchání vařte asi 5 minut. Poté kaši odstavte a vmíchejte do ní med.
2. Nakrájejte si banán, rozkrájejte (nebo nechte celé) hroznové víno a připravte si maliny. Ovesnou kaši přendejte do misek, ozdobte ovocem a můžete ji ještě zakapat medem a zlehka posypat skořicí.
TIP:Podobně připravíte i bezlepkovou kaši z pohankových nebo rýžových vloček. Pokud vám chybí naopak mléčná varianta, nahraďte vodu 3 hrnky mléka nebo nakonec do kaše vmíchejte bílý jogurt.