Je velká škoda, že se kokosové pusinky pečou jen na Vánoce. Tohle jednoduché
a rychlé cukroví si přece můžete připravit kdykoliv během roku, když vám zbudou bílky. Kokos také klidně zkuste nahradit kvalitní nastrouhanou hořkou čokoládou nebo ořechy.
Vánoční kokosové pusinky
Na 2 plechy
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
5 bílků
250 g třtinového cukru
1 lžíce meruňkové marmelády
300 g strouhaného kokosu
Postup:
1. Bílky ušlehejte v tuhý sníh a zašlehejte do něj také polovinu cukru. Nádobu se sněhem přendejte nad vodní lázeň a znovu šlehejte, až je sníh teplý. Přisypte druhou polovinu cukru, meruňkovou marmeládu a tentokrát šlehejte tak dlouho, dokud není sníh lesklý jako zrcadlo.
2. Sundejte nádobu z vodní lázně a za občasného šlehání metličkou jej nechte vystydnout. Poté do něj lehce zapracujte kokos. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 110 °C (máte-li režim Pečení, pak na 100 °C). Na plechy vyložené pečicím papírem tvarujte lžičkou malé hromádky a sušte je v troubě asi 60 minut. Hotové půjdou snadno od pečicího papíru a budou lehce narůžovělé.
3. Upečené kokosové pusinky nechte vychladnout. Pokud je nesníte hned, pak kokosky přendejte do krabice a skladujte v chladu a suchu.
Tip:
Kokosové pusinky u nás doma pečeme ideálně týden před Vánoci, do Štědrého dne se totiž krásně rozleží!