Přemýšlíte, co dětem vykouzlit k snídani? O víkendu je ideální čas na lívance! Zkuste je připravit bez kynutí, tedy s kypřicím práškem, a místo klasické hladké mouky dejte špaldovou. Pak už je to jen o vaší inspiraci a dětské chuti. Jednoduché špaldové lívance
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 40 minut + 30 minut odležení těsta
INGREDIENCE: 3 vejce1 lžíce třtinového cukru1 bio vanilkový cukrkůra z bio citrónu400 ml plnotučného mléka250 g hladce namleté špaldové mouky1 prášek do pečiva (ideálně bez fosfátů)+ olej na vytření lívanečníku
Na ozdobení:
marmeládabílý jogurt Postup:
1. V míse pomocí robota utřete vejce s oběma druhy cukru a kůrou z bio citrónu. Postupně zapracujte mléko s moukou, jako poslední přidejte kypřicí prášek
a pečlivě vymíchejte těsto. Musí být dokonale hladké a nadýchané. Pak ho nechte
v chladu alespoň 30 minut odpočinout.
2. Rozehřejte lívanečník a vytřete jej zlehka olejem. Lívance pečte z obou stran dozlatova. Poté je ozdobte dle chuti marmeládou a bílým jogurtem. TIP:U nás se lívance podávají nejen s marmeládou, ale také s domácím skořicovým cukrem, čerstvým sezónním ovocem a někdy i se zakysanou smetanou.