Na hory s dětmi: TOP ubytování pro rodinu

Na hory s dětmi: TOP ubytování pro rodinu

Ať hledáte tipy na víkendové lyžování, nebo místo, kde byste mohli prožít pololetní či jarní prázdniny, tipy, které pro vás máme od AmazingPlaces.cz, vás určitě nadchnou!

Hotel Montanie, Desná, Jizerské hory

V tomhle hotelu milují dřevo – a útulné dřevěné interiéry na břehu vodní nádrže Souš, v dosahu kvalitních jizerských sjezdovek lyžařského centra Černá Říčka, si zamilujete i vy. Všechno je jednoduché, ale útulné. Snídaně máte v ceně a k večeři po dni stráveném na sjezdovce si tu pochutnáte na neuvěřitelných dobrotách (klidně svíčkové jako od maminky!). A když nelyžujete? Možná zkusíte běžky nebo si vychutnáte procházky v lesích kolem vodní nádrže, nemluvě o tom, jak dobře vám udělá po výletech dobře sauna. Podrobnosti na www.montanie.cz

Chata Hradečanka, Malá Úpa, Krkonoše

Je to třetí nejstarší dřevěná stavba v Malé Úpě a zvenku tak trochu mate nepřítele. Vypadá obyčejně, ale opravdu se nenechte zmást. Byla totiž nedávno zrekonstruovaná a uvnitř najdete nefalšovaný luxus podpořený perfektní kuchyní vedenou michelinským šéfkuchařem Alessandrem. Chata má k dispozici také vlastní suchou saunu, vinný sklípek nebo ski bar pod sjezdovkou, v některých pokojích najdete krby. Bavit vás budou bohaté farmářské snídaně (spolu se vstupem do wellness jsou v ceně!) i fakt, že sjezdovku máte doslova „za barákem“. Více najdete na www.hradecanka.cz.

Penzion Kozí Chlívek, Deštná, Orlické hory

I když doma někdy míváte chlívek a nadšení z toho nejste, v tomhle Chlívku se vám bude fakt líbit. Pokoje tu mají květinové (levandulový, pomněnkový…), vybavené pohodlně i romanticky. Dětskou postýlku vám půjčí zdarma, pozvou vás do bylinkových lázní, na masáž, do parní lázně… pro děti tu mají hřiště i dětský koutek (to kdyby hřiště bylo zavalené sněhem). V restauraci se můžete kochat překrásnými kachlovými kamny a samozřejmě, i skvělou (staro)českou kuchyní. Domácí mazlíčky můžete vzít s sebou! Info na www.kozichlivek.cz.

Penzion Jurášek, Čeladná, Beskydy

Tohle opravdu není jen tak obyčejný penzion. Má čtyři hvězdy a na AmazingPlaces.cz vloni vyhrál cenu pro nejlepší prázdninový resort! Samotná stavba je kombinací dřeva, skla a kamene, moderní se potkává s původní horskou architekturou, a ve výsledku nabízí božský komfort i klid. Velký důraz tu kladou na volbu dobrých matrací (protože skvělý spánek je základ), dětskou postýlku vám půjčí zdarma. Hotel je hypoalergenní a jeho personál připravený plnit vaše přání. Po dni na sjezdovce můžete relaxovat při bylinkových nebo olejových procedurách, zaplavat si v bazénu nebo se za příplatek ponořit i do unikátní vířivky na střeše penzionu. Více na www.penzionjurasek.cz.

Chata Buffalo, Labská přehrada, Krkonoše

Buffalo má soukromou sjezdovku, která vás nadchne. Stejně jako jejich rozměrná herna s ping-pongem, šipkami nebo kulečníkem. Relaxovat můžete ve vířivce s výhledem na Krkonoše, saunovat se i jít do páry a děti budou unesené z obřích plyšáků nebo xBoxu a dětského herního koutku. To všechno v čisté přírodě Národního parku, takže auto necháte hezky dole a nahoru vás vytáhnou rolbou nebo sněžným skútrem. A už to je boží začátek dovolené! Více na www.luxurycare.cz/residence/.

Prezidentská chata, Bedřichov, Jizerské hory

Dvou- až čtyřlůžkové pokoje jsou připravené nabídnout zázemí všem milovníkům zimy, a především pak těm, kteří vyznávají běžky. Prezidentská chata totiž stojí přímo na trase Jizerské magistrály a výhled na okolní horskou nádheru si užijete z každičkého okna v domě. Skvěle tu také vaří, všechno je čerstvé a v menu myslí samozřejmě na děti. Domácí mazlíčci nikomu nevadí, unavené rodiče potěší sauna a děti hlavně nekonečná zasněžená nádhera. Chata byla dlouho v rukou prezidentské kanceláře, teď si ji můžete užívat třeba právě vy! Info na http://prezidentska.cz

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *