Jablečné muffiny ke svačině

Jablečné muffiny ke svačině

Co dát dětem ke svačině do školy? Dochází vám inspirace? To známe! Zkuste jim pro jednou upéct tyto jablečné muffiny ze špaldové mouky. Dodají energii, ale zároveň nejsou přeslazené.

Jablečné muffiny

8 muffinů

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

2 vejce

4 lžíce třtinového cukru + 2 lžíce třtinového cukru na jablka

150 g bílého jogurtu

1 hrnek hladce namleté špaldové mouky

½ prášku do pečiva bez fosfátů

4 lžíce řepkového oleje

1 větší jablko

špetka skořice

kůra z BIO citronu

Postup:

  1. V míse od robota utřete vejce s cukrem. Přidejte jogurt, třete dále a poté vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Opět v robotu utřete a nakonec zlehka vmíchejte olej.
  2. Jablko i se slupkou nastrouhejte do mísy, smíchejte s cukrem, skořicí a kůrou z citrónu. Troubu předehřejte na 180 °C. Do formy na muffiny vyskládejte (vždy po dvou) košíčky.
  3. Po lžíci rozdělte těsto do košíčků, navrch dejte trošku nastrouhaných jablek, poté opět lžíci těsta a nakonec rozdělte zbývající jablka.
  4. Muffiny pečte dozlatova, asi 25 až 30 minut. Že jsou uvnitř upečené, poznáte tak, že když do nich zapíchnete párátko, po vytažení zůstane suché.

TIP:

Místo jogurtu do těsta můžete vmíchat i Philadelphii, tvaroh nebo ricottu. Olej zase nahradí 40 g rozpuštěného, ale ne horkého, másla. A cukr zase částečně nahradí rozmixovaný banán. Je tolik variant…

 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *