Výběr TOP kuchařek, které milujeme! (A vy budete taky!)

Výběr TOP kuchařek, které milujeme! (A vy budete taky!)

Pokaždé, když máte „krizi“ a nenapadá vás, co uvařit… Pokaždé, když máte chuť na něco fakt speciálního… potřebujete dobrou inspiraci. Stejně jako my! Proto máme bohatou zásobu kuchařek: těch osvědčených, babičkovských, i úplně nejnovějších, nabitých moderní gastronomií, zdravými nápady na dobroty, po kterých se zapráší, i kombinacemi, které by vás u sporáku jen tak nenapadly. Jaké kuchařky jsou podle nás TOP? Jaké se za poslední rok opravdu hodně povedly? Luise Vindahl a David Frenkiel: The Green Kitchen, 499 Kč
 
 Tohle je totální novinka!!! Tak žhavá, že žhavější už být nemůže. Luise a David jsou úspěšní blogeři, životní partneři a rodiče tří malých dětí a je pro ně důležité vařit zdravě, bez masa, ze sezónních surovin… a hlavně tak, aby všem chutnalo. Své fanoušky mají
po celém světě, vydali už několik kuchařek, ale u nás pořád nic. Až se naše přední foodblogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette.cz rozhodla, že je vydá sama!
A pak Luise a Davida potkala na Bali,
a už to jelo, aby doslova před pár dny, na konci září, spatřila The Green Kitchen světlo světa i u nás v Čechách. Je to tak fantastická kuchařka, že jsme Markétu poprosily rovnou o rozhovor (přečtete si ho příští týden!) a také vám připravujeme pár receptů na ochutnání. Protože tohle k veggie vaření přivede i zaryté masomilce. Protože tohle je prostě zatraceně dobré! Fritatta s chřestem, falafel s divokou rýží a pistáciemi ani delší desítky receptů totiž maso fakt nepotřebují. Jsou skvělé, počkejte si!!!
  Marika a Jiří Kučovi: Manželé v kuchyni, 499 Kč  Možná je znáte jako blogery The Kitchen Story, možná o nich slyšíte poprvé. Tak jako tak, jejich kuchařka vám domů přinese hodně svěží vítr. Mají pro vás
80 receptů, z nichž většinu nachystali speciálně pro tuhle knížku. Mají
pro vás recepty na obědy, snídaně, večeře, setkání s přáteli, dobroty na piknik, vezmou vás s sebou na ryby,
do lesa, na zahradu… Recepty sladké
střídají ty slané… a všechny jsou neskutečně dobře vychucené
a s velkým citem také naložené na talíř (takže jíst budete chtít i očima!:-) ) Na kuchařce pracovali poctivě opravdu celý rok, protože do ní chtěli dát to nejlepší.
A dali jí i krásný podtitul: Jak žít s chutí
a vařit s láskou
. A přesně o tom to je. Všechno, co v téhle kuchařce najdete, je poctivě odvařené a mnohokrát ověřené. A co je také důležité: v mnoha receptech se obejdete bez lepku i laktózy. 
  Gastrokroužek – spojilo nás jídlo, 499 Kč  Na začátku Gastrokroužku byl herec
a gurmán Lukáš Hejlík. A také Jana Králiková (blog Zásadně zdravě),
Markéta Pavleje (Kitchenette.cz)
i zmínění Manželé v kuchyni a také Darina Skřiváková (food redaktorka) nebo vynikající barman George Němec a další
a další se přidávali. A tahle partička
s vysokými nároky na jídlo a obrovskou touhou experimentovat se začala setkávat na výjimečných místech a vařit pro sebe navzájem ohromující recepty. Ne, u nich opravdu nemůžete čekat nudu. U vaření se bavili na horské chatě, na faře, ve školní jídelně, na hausbótu nebo při zápasu v koňském polu. Jejich gastronomie je velmi specifická, moderní, šmrncnutá Asií stejně jako babiččinými recepty nebo nejmodernějšími recepty předních světových restaurací. Tohle je zkrátka opravdu „něco“ – pro každý den, kdy v kuchyni potřebujete zazářit!
  Kristina Lund: Fika – sladká švédská kuchařka, 449 Kč  
Tohle je něco úplně jiného než předchozí knížky, tohle je speciální sladká kuchařka plná švédských receptů, které zdánlivě nejsou nic pro vás. ALE!!! Pokud milujete skořicové šneky, čokoládové dorty nebo
třeba mandlový dort či pikantní perníčky, budete v téhle kuchařce jako doma – ať už
je ze Švédska, nebo z jiného konce světa. Dohromady ji dala Kristina Lund neboli blogerka Děvče u plotny, která z Brna šíří svou lásku ke Švédsku jako takovému,
a především pak svou slabost pro švédské sladkosti. Protože Švédové sladkým slaví každý den. A protože vy můžete slavit stejně tak. Recepty jsou v pohodě aplikovatelné na české suroviny, jsou srozumitelně popsané a můžou vám nabídnout oživení i pro letošní Vánoce. Protože i pro tyhle svátky mají Švédové řadu specialit!
  Kateřina Lustigová: The Cooking Diary, 450 Kč  Kačka je blogerka. Kačka miluje dobré,
ale jednoduché jídlo. A Kačku budete brzy milovat i vy. Do své první blogerské kuchařky dala celkem 30 snídaní, 30 obědů a 30 večeří
+ 10 základních receptů, s nimiž můžete
dál pracovat sami. To nejdůležitější na nich
je, že je zvládnou i začátečníci, ultra vytížené matky, ti, kteří v kuchyni tráví jen nezbytně nutné minimum času, a přesto chtějí dobře jíst. Potřebujete vždycky jen pár surovin
a pár minut času, aby vás překvapilo
nakonec úplně suprové jídlo. Knížku si Katka alias The Cooking Diary vydala sama, v rámci svého projektu „Měsíc s Kačí“, kdy svým followerům den za dnem nabízela po celý měsíc kompletní jídelníček. To nejlepší vybrala do knížky… a vy si z ní to nejlepší můžete vybrat zase pro sebe!
  Ivana Jindřichová: Cat & Cook kuchařka, 499 Kč  Další z kuchařek, do kterých si můžete „dojít“ pro úplně základní recepty!!! 
Ivana alias blogerka Cat & Cook vám
ukáže, jak na vývary, jak si s nimi
poradit v krémových polévkách i dobrých omáčkách. Naučí vás dobře zpracovávat maso, používat chytré kuchyňské pomocníky, a dokonce vám vysvětlí
i spoustu tajemně znějících kuchařských pojmů. K mnoha receptům vám navíc
Ivana přidala i fotopostupy, takže opravdu víte, co se má jak udělat, a i když chybí fotopostupy, recepty samotné jsou opravdu skvěle popsané, takže se neztratíte, i když
s vařením jindy zápasíte. Na 300 stránkách pak dojdete i k fantastickým moučníkům. A pro změnu: nemusíte se jich bát. Všechno složitě jen vypadá!!!
  Kamila Rundusová alias Kamu: Nejbarevnější kuchařka, 990 Kč  …a nakonec tu máme největší kuchařskou bichli, jakou jste kdy viděli!!! Váží neuvěřitelná 2,5 kila a je jako její autorka, kuchařka Kamila Rundusová alias Kamu: nezapomenutelná. Recepty inspirované Asií, Mexikem, Havají 
i úplně autorská jídla se jen hemží exotickými ingrediencemi, novými postupy, chutěmi,
o kterých se vám ani nesnilo! Pravda, často to není o vaření na pět minut, ale vždycky je to
o gastronomickém zážitku, který si budete chtít zopakovat! Dech vám pak vezmou i nádherné fotky, ilustrace, doplňující postupy pro omáčky nebo jiná dochucovadla, tipy, kde co nakupovat a soukromé tipy od Kamu, která vařila už opravdu po celém světě a také se stala průvodkyní pořadu České televize po Vietnamu a vietnamské kuchyni. Teď dotočila podobný pořad o Mexiku, a navíc: chystá už druhý díl téhle neuvěřitelné kuchařky. Takže, nejvyšší čas začít vařit podle té první, ať jste připravení!!! 🙂
      

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *