Svačina do skleničky: jablečné smoothie s chia semínky

Svačina do skleničky: jablečné smoothie s chia semínky

Jsou za námi dva týdny školy, a vy už nevíte, jaká bude další, ideálně zdravá svačina? Úplně vás chápu. Ale ono někdy stačí fakt málo! Třeba smoothie je skvělé a rychlé řešení. Přidat do něj můžete také chia semínka neboli drobná semínka šalvěje hispánské, která patří mezi tzv. super foods, tedy superpotraviny se spoustou vitamínů, minerálních látek a dalších bonusů pro zdraví vašich dětí.
A když se vám osvědčí, můžete je začít přidávat i do pečení (v takovém makovci je navíc nikdo ani nepostřehne!). 
  Smoothie s chia semínky 2 porceDoba přípravy: 5 minut + 30 minut na bobtnání chia semínek  Ingredience: 1 polévková lžíce chia semínek + asi 50 ml vody1 zelené jablko1 nektarinka nebo ½ zralého manga200 ml vodyagáve sirup na dochuceníborůvky na dozdobení  Postup:
1. Nejprve namočte chia semínka ideálně na 30 minut do vody. Omyté a na měsíčky nakrájené jablko i se slupkou přendejte do mixéru. Přidejte na menší kousky nakrájenou nektarinku nebo mango. Přilijte 200 ml vody a rozmixujte.

2. Do směsi přidejte nabobtnalá chia semínka i s vodou a ještě krátce
mixujte (když se naruší struktura semínek, lépe se z nich uvolní důležité látky). Podle potřeby doslaďte agáve sirupem, přendejte do zavařovaček, navrch přisypte opláchnuté borůvky a podávejte jako svačinu nebo obratem přibalte
do školní tašky.
 TIP:Do zavařovaček můžete připravit různé druhy svačin. Stačí uzavřít a zabalit do školy spolu se lžičkou. Skvělá je třeba granola s domácím pudinkem a ovocem, ale takový recept až zase příště… 🙂   

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *