Postup:
1. V hrnci rozehřejte máslo, zasypte jej moukou a připravte světlou jíšku. Zalévejte ji postupně vývarem a metličkou šlehejte, ať se neudělají hrudky. Vařte při nižší teplotě asi 25 minut.
2. Mezitím dejte vařit vodu do velkého hrnce na knedlíky. Nakrájejte rohlíky na malé kostičky. Přendejte je do mísy, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, vejce
a vodu. Propracujte těsto, rozdělte ho na dvě části a z nich vytvarujte dvě stejně velké šišky. Vařte ve vodě částečně přiklopené 14 minut z jedné a 14 minut z druhé strany. Hotové knedlíky nakrájejte ideálně režnou nití.
3. Vraťte se ke koprovce. Omáčku dochuťte solí, pepřem, vmíchej smetanu, cukr
a vlažný ocet. Nechte probublávat ještě 3 minuty. Mezitím uvařte ve vodě 4 vejce na tvrdo. Omáčku odstavte, zjemněte jí kouskem másla a nakonec přidejte nasekaný kopr. Koprovku podávejte s oloupanými vejci a houskovými knedlíky.
Prázdniny jsou tu, a s nimi... luxusní koprovka a domácí knedlíky!
