Ideální letní svačina: domácí nanuky z černého rybízu

Ideální letní svačina: domácí nanuky z černého rybízu

U nás doma se v létě nanuky podávají místo svačiny, a někdy dokonce také jako snídaně! Prostě podle počasí a na co mají zrovna holky chuť. Takže se nebojte využít jakékoliv sezonní ovoce, místo jogurtu jednou za čas zkuste smetanu na šlehání nebo třeba vanilkový Pribináček.  Nanuky z černého rybízu 6‒8 nanuků (podle toho, jaké máte formičky)Doby přípravy: 10 minut + mražení (asi 6 hodin) 
Ingredience:
 
1 hrnek černého rybízu2 hrnky jahod2 lžíce třtinového cukru1 lžička šťávy z citrónu (nemusí být)200 g smetanového bílého jogurtu

 Postup:
1. Ovoce očistěte a přendejte do mixéru. Přidejte cukr a šťávu z citrónu. Rozmixujte a poté zlehka vmíchejte jogurt nebo smetanu ke šlehání či Pribináček.

2. Přelijte do formiček a dejte zmrazit. 
TIP:
Když do nanuku přidáte banán, nemusíte tolik sladit. Skvělý je i agáve sirup, protože nemá žádný „šmak“ (tedy neovlivní chuť nanuku) a osladí cokoliv. Pak vlastně ani nemusíte přidávat jogurt a můžete si ze směsi udělat ovocný sorbet. 

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *