Než se dostane na lžičku, dělá hotové divy… I tak je to skvělý recept, který připomíná naší bublaninu. Připravit si jej můžete v menší koláčové formě, nebo vezměte tzv. kokotky, malé mističky, a rozdělte jej rovnou do jednotlivých porcí.
Ingredience:
Postup:
1. Vypeckujte třešně. Do mísy od robota vyklepněte vejce a vyšlehejte. Mouku, cukr, semínka z vanilkového lusku, kůru z limetky a sůl postupně přidávejte
šlehejte. Nakonec vmíchejte smetanu, mléko a nechte robota vyšlehat tekuté, ale hladké těsto.
2. Troubu nechte předehřát na 180 °C. Kokotky vymažte máslem, vysypte moukou a přendejte na plech. Do každé rozdělte vypeckované třešně, asi tak 6 půlek by mělo stačit. Těsto ještě ručně vyšlehejte metlou, ať na dně nezůstane hustší směs. Rozdělte jej do formiček a u každé kokotky jej nalijte tak do ¾ misky.
3. Claufoutis pečte v troubě dozlatova, asi 35‒40 minut. Dejte je na mřížku trošku vystydnout a poté ještě ozdobte třešněmi a zlehka zasypte moučkovým cukrem. Podávejte ideálně vlažné.