"Z jednoho hrnce": Pečené brambory s lososem a pstruhem

"Z jednoho hrnce": Pečené brambory s lososem a pstruhem

Když jde o ryby, s čím začít? Jednoznačně s lososem. Nebo pstruhem. Obě ryby mají jednu velkou výhodu: nejsou tolik cítit rybinou a dětem zkrátka chutnají. Když k nim navíc upečete brambory, nic nezkazíte, ba naopak. Dohromady tak budete mít geniální jídlo z jednoho hrnce, tedy pardon – pekáčku!

Ryby pečené na bramborách

4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

500 g brambor varného typu A

sůl a pepř

olivový olej

1 pstruh duhový

2 stonky libečku

1 citrón

1 filet lososa (500 g)

1 lžíce hladké mouky

2 lžíce másla na závěr

Postup:

1. Troubu nechte předehřívat na 180 °C. Pak omyjte brambory a nakrájejte je na větší měsíčky. Přendejte do zapékací formy či pekáčku, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.

2. Mezitím očistěte pstruha, osolte, opepřete ho a dovnitř navíc vložte libeček a plátky citrónu. Položte jej na brambory a pokračujte v pečení dalších 20 minut.

3. Filet lososa během té doby zbavte kůže, osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce. Můžete i zakapat citrónovou šťávou. Orestujte jej zprudka na pánvi na olivovém oleji dozlatova z obou stran.

4. Hotový filet z lososa na posledních pár minut pečení přidejte k bramborám. Navrch dejte plátky citrónu a máslo. A pak už si jen vychutnávejte tu jednoduchou, ale dokonalou dobrotu!

TIP:

Až si vaše děti zvyknou na lososa, zkuste povýšit na další zajímavé ryby jako je mořský vlk nebo pražma. Tyto dravci mají šťavnaté maso a po upečení se kostičky snadno odstraní.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *