"Z jednoho hrnce": Pečené brambory s lososem a pstruhem

"Z jednoho hrnce": Pečené brambory s lososem a pstruhem

Když jde o ryby, s čím začít? Jednoznačně s lososem. Nebo pstruhem. Obě ryby mají jednu velkou výhodu: nejsou tolik cítit rybinou a dětem zkrátka chutnají. Když k nim navíc upečete brambory, nic nezkazíte, ba naopak. Dohromady tak budete mít geniální jídlo z jednoho hrnce, tedy pardon – pekáčku!
 
 Ryby pečené na bramborách
 
4 porceDoba přípravy: 60 minut 
INGREDIENCE:
 
500 g brambor varného typu Asůl a pepřolivový olej1 pstruh duhový2 stonky libečku1 citrón1 filet lososa (500 g)1 lžíce hladké mouky2 lžíce másla na závěr 
POSTUP:

1. Troubu nechte předehřívat na 180 °C. Pak omyjte brambory a nakrájejte je
na větší měsíčky. Přendejte do zapékací formy či pekáčku, osolte, opepřete
a zakapejte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.

2. Mezitím očistěte pstruha, osolte, opepřete ho a dovnitř navíc vložte libeček
a plátky citrónu. Položte jej na brambory a pokračujte v pečení dalších 20 minut.

3. Filet lososa během té doby zbavte kůže, osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce. Můžete i zakapat citrónovou šťávou. Orestujte jej zprudka na pánvi
na olivovém oleji dozlatova z obou stran.

4. Hotový filet z lososa na posledních pár minut pečení přidejte k bramborám. Navrch dejte plátky citrónu a máslo. A pak už si jen vychutnávejte tu jednoduchou, ale dokonalou dobrotu!
 
TIP:
Až si vaše děti zvyknou na lososa, zkuste povýšit na další zajímavé ryby jako je mořský vlk nebo pražma. Tyto dravci mají šťavnaté maso a po upečení se kostičky snadno odstraní.      

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *