Jarní těstoviny s domácím pestem

Jarní těstoviny s domácím pestem

Pokud i u vás doma děti „ujíždějí“ na těstovinách, pak je pesto ideální ingredience. Můžete rozmixovat téměř vše: bylinky, saláty i třeba sušená rajčata. Vždy ale přidejte olivový olej a parmazán nebo peccorino, to je základ. Pak už si jen vyberte druh těstovin nebo zkuste domácí gnocchi.  Špagety se zeleným pestem
 
4 porceDoba přípravy: 20 minut 
INGREDIENCE:
 
500 g špaget100 g bazalky100 g rukoly70 g parmazánu + na posypání těstovin1 stroužek česneku40 g slunečnicových semínek100 ml extra panenského olivového oleje na zalitísůl a pepř 
POSTUP:

1. Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu a zatím si připravte pesto. Osušené lístky bazalky a rukoly přendejte do mixovací nádoby, přidejte nastrouhaný sýr, nasekaný česnek a nasucho opražená slunečnicová semínka. Zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte do hladka. Podle potřeby ještě dochuťte solí nebo pepřem.

2. Uvařte dle návodu na obalu těstoviny „na skus“ v osolené vodě. Smíchejte je s pestem, přendejte na talíře a zasypte nastrouhaným sýrem. Můžete ještě ozdobit lístky bazalky a zakapat olivovým olejem.

 TIP:Pokud pesto hned nepoužijete, přendejte ho do zavařovací nádoby, zalijte olejem, uzavřete a skladujte v ledničce maximálně týden. 

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *