Domácí gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Domácí gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Čím víc je teplo, tím rychlejší to chce vaření. O víkendu se proto k večeři (či obědu) klidně pusťte do italských gnocchi. Recept už ani nemůže být jednodušší, milují ho ti malí i rebelující puberťáci (jako u nás!), a kdyby se vám zdál „hladový“, přidejte kuřecí maso. Pokud máte času trochu nazbyt, můžete s námi udělat pravé domácí gnocchi. Ale když ne, nevadí, kupte chlazené a vůbec se nestresujte!   Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty
 
4 porceDoba přípravy: 15 minut 
INGREDIENCE:
 
2 lžíce olivového oleje1 cibulka2 stroužky česneku40 g sušených rajčat1 lžička oregana250 g špenátových listů40 g modrého sýru Gorgonzola (pro děti žervé)sůl a pepř500 g bramborových gnocchi (recept na domácí najdete níže!)

 POSTUP:
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu zlehka osolenou vodu. Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte nasekanou cibuli, pak přidejte nadrobno nakrájený česnek, sušená rajčata a oregano. Orestujte. Snižte teplotu na polovinu.

2. Špenátové listy spařte vroucí vodou, např. z konvice. Pokud jsou velké, tak nakrájejte na menší kousky. Přendejte do pánve a restujte. Nakonec vmíchejte sýr a dochuťte solí a pepřem.

3. Gnocchi uvařte ve vodě podle návodu, slijte a přendejte zpět do hrnce. Promíchejte se směsí z pánve a podávejte.
 
 …a tady je recept na Domácí gnocchi:
 
Uvařte 6 menších brambor (asi 600 g) i se slupkou doměkka. Slijte je a nechte vychladnout. Poté oloupejte a najemno nastrouhejte na kuchyňskou plochu nebo vál. Přidejte k nim 200 g hladké mouky, 1 vejce a špetku soli. Propracujte nelepivé těsto. Pokud se bude lepit, klidně přidejte ještě trošku mouky. Těsto rozdělte
na užší dílky, ty vyválejte na válečky a nakrájejte menší gnocchi. Vidličkou jim promáčkněte okraje a nechte na pomoučené ploše. Přiveďte k varu osolenou vodu a vařte je, dokud nevyplavou na povrch, stačí 1 až 2 minuty. Pak postupujte podle receptu výše.
        

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *