Další vzpomínka na dětství. Rybičky v konzervě! A z nich pomazánka, rozetřená
na čerstvém chlebu. Ale můžete ji připravit ze spousty druhů ryb: z uzených, pečených i těch naložených v oleji. Nezapomeňte je vždy jen zlehka smíchat s žervé nebo jiným tvarohovým sýrem a přidat čerstvé bylinky.
Pomazánka ze sardinek
4 porceDoba přípravy: 10 minut
INGREDIENCE:
100 g naložených sardinek v olivovém oleji200 g lučinyčerstvé bylinky (petrželka, pažitka)1 lžička šťávy z citrónu (nebo 1 lžička plnotučné hořčice)sůl a pepřcelozrnný chléb
POSTUP:
1. Vyndejte sardinky z konzervy, přebytečný olej nepoužívejte. Ideálně prsty je rozmělněte do misky, zbavíte se tak rovnou také páteře a kostiček.
2. Vmíchejte lučinu, nasekané bylinky, citrónovou šťávu nebo hořčici a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a podívejte na celozrnném pečivu.
TIP:Naučte své děti jíst ryby. Začněte čerstvými sladkovodními ze sádek, jako je např. pstruh. Můžete jej upéct v papilotě (zabaleného v pečicím papíru). Rybu stačí zakapat olivovým olejem, osolit a malinko opepřit. Pokud vám ze pstruha zbude maso, pak jej použijte klidně zase do pomazánky.