Slané lívance s mrkví, medvědím česnekem a sýrem

Slané lívance s mrkví, medvědím česnekem a sýrem

Palačinky na sladký i slaný způsob na Receptyprodeti.cz máme. Co takhle vyzkoušet i lívance se zeleninou a bylinkami? Varianta bez masa je na světě. A skvěle se hodí třeba k večeři nebo na první jarní piknik v přírodě.

Slané jarní lívance

4 porce
Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

3 vejce
400 ml mléka
200 g hladce namleté špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 středně velká mrkev
1 lžíce nasekaného medvědího česneku
1 lžíce nasekané pažitky
2 jarní cibulky
sůl a pepř
100 g balkánského sýru
olej na smažení

Postup:

1. Vejce vyšlehejte s mlékem a postupně přidejte přesátou mouku s práškem do pečiva. Najemno nastrouhejte očištěnou mrkev, nasekejte medvědí česnek, pažitku a jarní cibulky. Přidejte je do směsi na lívance a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
2. Pánev na lívance potřete olejem, zahřejte a nalijte těsto na lívance. Posypte je troškou balkánského sýra, počkejte až lívance zespoda zezlátnou, otočte a dozlatova osmahněte i z druhé strany. Opakujte, dokud nespotřebujete celou dávku těsta. A pak už rovnou podávejte…

TIP:

Balkánský sýr dodá lívancům ten správný slaný nádech. Můžete tak šetřit s klasickou solí. Nebojte se ani přidat různé další bylinky a skvělá je v lívancích
i kvalitní šunka nebo čerstvý losos.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *