Slané lívance s mrkví, medvědím česnekem a sýrem

Slané lívance s mrkví, medvědím česnekem a sýrem

Palačinky na sladký i slaný způsob na Receptyprodeti.cz máme. Co takhle vyzkoušet i lívance se zeleninou a bylinkami? Varianta bez masa je na světě.
A skvěle se hodí třeba k večeři nebo na první jarní piknik v přírodě.
 
Slané jarní lívance
 
4 porceDoba přípravy: 30 minut 
Ingredience:
 
3 vejce400 ml mléka200 g hladce namleté špaldové mouky1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů1 středně velká mrkev1 lžíce nasekaného medvědího česneku1 lžíce nasekané pažitky2 jarní cibulkysůl a pepř100 g balkánského sýruolej na smažení 
Postup:

1. Vejce vyšlehejte s mlékem a postupně přidejte přesátou mouku s práškem
do pečiva. Najemno nastrouhejte očištěnou mrkev, nasekejte medvědí česnek, pažitku a jarní cibulky. Přidejte je do směsi na lívance a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

2. Pánev na lívance potřete olejem, zahřejte a nalijte těsto na lívance. Posypte
je troškou balkánského sýra, počkejte až lívance zespoda zezlátnou, otočte
a dozlatova osmahněte i z druhé strany. Opakujte, dokud nespotřebujete celou dávku těsta. A pak už rovnou podávejte…
 
TIP:
Balkánský sýr dodá lívancům ten správný slaný nádech. Můžete tak šetřit s klasickou solí. Nebojte se ani přidat různé další bylinky a skvělá je v lívancích
i kvalitní šunka nebo čerstvý losos.
   

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *