Postup:
1. Zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Pak do pěny vyšlehejte vejce s oběma druhy cukru. Přidejte tvaroh a jogurt, utřete v krém. Postupně vmíchávejte prosáté mouky s práškem do pečiva. Znovu vyšlehejte a nakonec zlehka zapracujte olej.
2. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou. Část těsta si dejte stranou a smíchejte s kakaem. Na dno formy nalijte polovinu světlého těsta, na něj přijde kakaové těsto a bábovku zakončete opět světlým.
3. Vložte ji do předehřáté trouby a pečte dozlatova, asi 45 minut. Pokud vám nahoře praskne, nevadí. Chcete-li se tomu spolehlivě vyhnout, stáhněte teplotu na 165 °C a pečte ji delší dobu (asi hodinu). Že je bábovka hotová, poznáte tak, že do ní zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou.
4. Upečenou bábovku nechte zlehka vychladnout na roštu, pak ji opatrně vyklopte a před podáváním pocukrujte.
TIP:
do polohrubé mouky, můžete i ji nahradit špaldovou.