Rychlá a zdravá sýrová pomazánka

Rychlá a zdravá sýrová pomazánka

Domácí pomazánky jsou vděčné. Hodí se k snídani, k přípravě svačiny i studené večeře. Jako základ použijte tvarohové sýry a nezapomeňte přidat bylinky a něco výraznějšího, jako jsou například sušená rajčata. Nebojte se ani aromatičtějších olejů, jen v tomto případě pozor na případnou alergii na ořechy! 
Sýrová pomazánka s cuketou
 
4 porceDoba přípravy: 10 minut 
Ingredience:
 
½ malé cukety125 g brynzy (1 balení)100 g lučiny (1 balení)100 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu) pro zjemnění8 sušených rajčat v olivovém oleji1‒2 lžíce oleje z vlašských ořechů (může být i olivový)řeřicha a petrželkasůl a pepřpečivo 
Postup:

1. Omyjte cuketu a nahrubo ji nastrouhejte. Nechte okapat. Mezitím do větší mísy přendejte brynzu, lučinu, zakysanou smetanu i nahrubo nakrájená sušená rajčata.

2. Vmíchejte nastrouhanou cuketu, řeřichu a nasekanou petrželku. Pomazánku dochuťte olejem z vlašských ořechů, solí a pepřem. Promíchejte ji a podávejte na pečivu. Můžete ještě ozdobit bylinkami.

 TIP:Zkuste si doma vypěstovat vlastní řeřichu. Stačí si koupit semínka, která seženete ve všech větších zahradnictvích a občas i v supermarketu. Do nízké misky nebo plastového sáčku dejte vatu nebo papírový ubrousek a navlhčete vodou. Zasypte semínky, dejte za okno, sem tam opět zvlhčete a za týden už můžete sklízet. Pokud se chystáte pravidelně klíčit, pořiďte si nádobku na klíčení. Za recept děkujeme www.slepicarna-blog.cz!

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *