Někdy je dost těžké zavděčit se doma všem. Zvlášť, když připravujete večeři. Někdo chce zeleninu, jiní zase maso a můžou se objevit i tací, co jíst vůbec nechtějí. Jednou z variant, co u nás doma funguje spolehlivě, je zapečená zelenina s kuřecím masem. Prostě takový eintopf do trouby. Pro každého je v něm něco.
Zapečená zelenina s kuřecím masem a sýrem
4 porce
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
½ květáku
1 menší brokolice
1 lžička celého kmínu
4 kuřecí prsa
sůl a pepř
1 lžička kurkumy
olivový olej
2 jarní cibulky
100 g eidamu
2 vejce
80 ml mléka nebo smetany na vaření
Postup:
1. Květák i brokolici rozdělte na jednotlivé hlavičky a opláchněte. Nejdříve přendejte do hrnce květák, zalijte ho vodou, přidejte kmín a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších 5 minut.
2. Mezitím kuřecí prsa nakrájejte na větší kostičky, smíchejte je se solí, pepřem a kurkumou. Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte maso dozlatova ze všech stran. Pak přidejte nasekanou jarní cibulku, prohřejte a odstavte.
3. Troubu nechte předehřívat na 200 °C. Slijte květák a brokolici. Eidam nastrouhejte. V misce vyšlehejte vejce se solí a mlékem. Zapékací formu vymažte olejem. Rozdělte do ní zeleninu, navrch dejte kuřecí maso, zasypte sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte dozlatova, asi 20 minut.
TIP:
Takto můžete zapéct jakoukoliv zeleninu, přidat brambory nebo třeba těstoviny. Tím jídlo podle sezony jednoduše obměníte a pokaždé budete mít postaráno o skvělou večeři (nebo rychlý oběd).