Co s květákem a brokolicí? Zapečte je!

Co s květákem a brokolicí? Zapečte je!

Někdy je dost těžké zavděčit se doma všem. Zvlášť, když připravujete večeři. Někdo chce zeleninu, jiní zase maso a můžou se objevit i tací, co jíst vůbec nechtějí. Jednou z variant, co u nás doma funguje spolehlivě, je zapečená zelenina s kuřecím masem. Prostě takový eintopf do trouby. Pro každého je v něm něco.

Zapečená zelenina s kuřecím masem a sýrem

4 porce

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

½ květáku

1 menší brokolice

1 lžička celého kmínu

4 kuřecí prsa

sůl a pepř

1 lžička kurkumy

olivový olej

2 jarní cibulky

100 g eidamu

2 vejce

80 ml mléka nebo smetany na vaření

Postup:

1. Květák i brokolici rozdělte na jednotlivé hlavičky a opláchněte. Nejdříve přendejte do hrnce květák, zalijte ho vodou, přidejte kmín a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších 5 minut.

2. Mezitím kuřecí prsa nakrájejte na větší kostičky, smíchejte je se solí, pepřem a kurkumou. Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte maso dozlatova ze všech stran. Pak přidejte nasekanou jarní cibulku, prohřejte a odstavte.

3. Troubu nechte předehřívat na 200 °C. Slijte květák a brokolici. Eidam nastrouhejte. V misce vyšlehejte vejce se solí a mlékem. Zapékací formu vymažte olejem. Rozdělte do ní zeleninu, navrch dejte kuřecí maso, zasypte sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte dozlatova, asi 20 minut.

TIP:

Takto můžete zapéct jakoukoliv zeleninu, přidat brambory nebo třeba těstoviny. Tím jídlo podle sezony jednoduše obměníte a pokaždé budete mít postaráno o skvělou večeři (nebo rychlý oběd).

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *