Co s květákem a brokolicí? Zapečte je!

Co s květákem a brokolicí? Zapečte je!

Někdy je dost těžké zavděčit se doma všem. Zvlášť, když připravujete večeři. Někdo chce zeleninu, jiní zase maso a můžou se objevit i tací, co jíst vůbec nechtějí. Jednou z variant, co u nás doma funguje spolehlivě, je zapečená zelenina s kuřecím masem. Prostě takový eintopf do trouby. Pro každého je v něm něco.  Zapečená zelenina s kuřecím masem a sýrem 4 porceDoba přípravy: 50 minut

Ingredience:
 ½ květáku1 menší brokolice1 lžička celého kmínu4 kuřecí prsasůl a pepř1 lžička kurkumyolivový olej2 jarní cibulky100 g eidamu2 vejce80 ml mléka nebo smetany na vaření

 Postup: 1. Květák i brokolici rozdělte na jednotlivé hlavičky a opláchněte. Nejdříve přendejte do hrnce květák, zalijte ho vodou, přidejte kmín a přiveďte k varu. 
Vařte asi 5 minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších 5 minut.
 2. Mezitím kuřecí prsa nakrájejte na větší kostičky, smíchejte je se solí, pepřem
a kurkumou. Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte maso dozlatova ze všech stran. Pak přidejte nasekanou jarní cibulku, prohřejte a odstavte.

3. Troubu nechte předehřívat na 200 °C. Slijte květák a brokolici. Eidam nastrouhejte. V misce vyšlehejte vejce se solí a mlékem. Zapékací formu vymažte olejem. Rozdělte do ní zeleninu, navrch dejte kuřecí maso, zasypte sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte dozlatova, asi 20 minut.
 
 TIP: Takto můžete zapéct jakoukoliv zeleninu, přidat brambory nebo třeba těstoviny. Tím jídlo podle sezony jednoduše obměníte a pokaždé budete mít postaráno o skvělou večeři (nebo rychlý oběd).   

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *